Wij zijn vijfde van Nederland!
Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op T 0187 - 491 376 E info@wapenvanstellendam.nl
Gratis WifiBij 't Wapen van Stellendam kunt u
gebruik maken van gratis WiFi

Lipton thee

Rainforest Alliance
Lipton heeft niet alleen oog voor de beste thee, maar ook oog voor de wereld.
Lipton bezit en beheert zijn eigen theeplantages welke voornamelijk liggen in Oost-Afrika: de Lipton theetuinen. Onze belangrijkste plantage ligt in Kericho (Kenia) aan de west rand van de Great Rift Valley. De combinatie van temperatuur, zonlicht en neerslag op grote hoogte, dichtbij de Evenaar is ideaal om het hele jaar thee van hoge kwaliteit te produceren die geschikt is voor de Lipton thee.

Wij vinden het erg belangrijk dat onze thee van goede kwaliteit is. Dit kunnen we alleen waarborgen als de theeplantages in goede conditie zijn. Daarom zetten we ons in voor mens en milieu. Wij zetten ons in voor de leefomstandigheden van de boeren, maar ook voor het ecosysteem: dier, natuur, milieu en landschap. De Rainforest Alliance zorgt ervoor dat aan al deze aspecten wordt gewerkt. Ons doel is om in 2015 al onze thee te hebben voorzien van het certificaat. Op dit moment bevat ruim 75% van al onze thee duurzame thee.

Wist je dat de kikker niet zo maar symbool staat voor de Rainforest Alliance? De groene kikker kan alleen in leven blijven wanneer alles in de natuur klopt en in evenwicht is. Dat is precies hetgeen waar Rainforest Alliance naartoe werkt: een wereld waarin zaken worden gedaan zonder dat dit ten koste gaat van mens en milieu. Voortaan als je de kikker spot, weet je dus dat je goed zit!

  

De Kericho plantage
Zoals hiervoor ook al beschreven staat, ligt de grootste theeplantage van Lipton in Kericho, Kenia. We zullen wat meer uitleg geven over deze plantage. Op deze manier is beter te begrijpen waarom het zo belangrijk is om goed met een onze plantages om te gaan. Ze zijn namelijk niet alleen heel groot, er werken ook enorm veel mensen.


De plantages hebben in totaal een oppervlakte van meer dan 11.000 hectare en produceren jaarlijks ca. 200.000 ton verse theebladeren. Op de plantages werken ongeveer 25.000 mensen. De arbeiders en hun meer dan 100.000 familieleden kunnen gebruik maken van gratis huisvesting, gratis basisonderwijs en maatschappelijke voorzieningen zoals drinkwatervoorziening, twee ziekenhuizen en vier gezondheidscentra.

Ons HIV/Aids programma dat onder meer bestaat uit opleiding, voorlichting en zorgverlening, heeft in 2006 van de Global Business Coalition een prijs gekregen voor excellente bedrijfsvoering.

Naast dit alles beschermen wij ook 13.500 hectare natuurlijk bos, moerasland en grasland en gaan wij door met de aanplant van meer inheemse bomen (260.000 bosbomen in zes jaar tijd en daarnaast nog eens 320.000 bosbomen voor lokale gemeenschappen). Met name in Kericho is 97% van onze energiebehoeften afkomstig uit hernieuwde bronnen. Voor de aandrijving van de stoomketels in onze fabrieken zorgen vier waterkrachtcentrales en eucalyptus hout uit eigen plantage.

Tot slot voelen wij ons zeer betrokken bij de lokale gemeenschap. Zo betalen wij momenteel onder meer de Universitaire studie van 50 lokale studenten.

Naar bovenkant pagina