Buitenactiviteiten

Fluistervaren over historische vaarwegen met de techniek van nu.

Klimaatneutraal en fluisterstil varen in het Zuiderdiep? Stap aan boord van de Groene Vaart en neem het roer in eigen hand. Met een keuze uit luxe sloepen, historische zalmschouwen of trapkajaks om een ontspannende dag te beleven op het water. Fluisterstil met een electromotor varen of moeiteloos varen op spierkracht.

Geniet van de cultuurhistorie tijdens het varen over het zuiderdiep, ervaar stilte en rust van de natuur en vaar met de Groene Vaart langs de historische dorpjes in de omgeving.

Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt het eiland Goeree-Overflakkee, met specifiek de voormalige havenkanalen als een onontdekte parel voor vaarrecreanten. Vanaf de oude (vissers)haven van Stellendam kunt u met maximaal 10 personen per zalmschouw of een 1-of 2-persoons trapkajak varen op het vogelrijke Zuiderdiep, één van de afgesloten havenkanalen van Goeree-Overflakkee. Een unieke belevenis op water waar 50 jaar niet meer gevaren werd.

Bij 't Wapen van Stellendam wordt u gastvrij ontvangen. Als gastheer kunnen ze u alles vertellen over de mogelijkheden om het eiland te verkennen.