MVO

Vanuit het oogpunt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft ‘t Wapen van Stellendam de ambitie om iedere keer voor de betere keuze te gaan. Natuur, gezondheid en samenleving zijn dan ook de basis voor elke beslissing die nu en in de toekomst in ons bedrijf genomen zal worden.

De juiste keuze

Wij staan voor wat we zeggen: 'kwaliteit in alles' en dus ook op het gebied van MVO. Daarmee hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld, waarin wij steeds weer de juiste balans proberen te vinden tussen voeding en mensen. Dit zijn onze aandachtspunten:

  • Biologische producten: waar mogelijk kiezen wij voor producten die zijn geproduceerd met respect voor het behoud van natuur, milieu en biodiversiteit.
  • Duurzame producten: we kiezen voor producten uit het tussensegment. Daarbij wordt meer aandacht besteed aan dierenwelzijn, energiebeheer en milieubehoud in de gehele keten, maar er is nog ruimte voor verbetering.
  • Eerlijke handel: wij dragen graag bij aan duurzame ontwikkeling en rechten van producenten en arbeiders, voornamelijk in ontwikkelingslanden. Ook serveren wij Lipton thee, aangezien dit merk zich inzet voor de leefomstandigheden van boeren en voor het ecosysteem.
  • Streekproducten: herkomst en smaak zijn waarden die wij vooropstellen. Daarom kiezen wij voor authentieke streekproducten van hoge kwaliteit. Zoals kruukplaetjes likeur, vrij uitloop eieren uit Den Bommel, rabarber champagne uit Stellendam, Stellendamse garnalen en Hollandse vis van de visafslag in Stellendam.
  • Gezond frituren: wij frituren met Romi Healthy Frying-producten. Deze producten hebben een laag gehalte ongezonde trans- en verzadigde vetzuren en zijn rijk aan gezonde, verzadigde vetzuren.
  • Papieren verpakking: Bij ‘t Wapen van Stellendam kiezen wij voor een papieren verpakking. Daarmee dragen we bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.
  • Afvalscheiding: Al onze medewerkers houden rekening met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door aandacht te besteden aan afvalscheiding.
  • MADE BLUE: Wij serveren graag kraanwater omdat dat lekker is, gezond en duurzaam. Helaas zijn er nog altijd veel landen waar mensen uren per dag moeten lopen om water te halen dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen niet werken of naar school en kunnen zo nooit een gezond bestaan opbouwen. Daarom serveren wij Water MADE BLUE. Dat is heerlijk gekoeld water dat we ter plekke bottelen. Wij doneren daarbij een bedrag aan MADE BLUE voor elke karaf die wij op tafel zetten. Zo zorgen we per karaf steeds voor 1000 keer zo veel drink water in landen waar permanent waterschaarste heerst zoals in Ethiopië, Ivoorkust en Senegal. Je leest er aller over op de website van MADE BLUE: www.madeblue.org